Az aromatornyos pálinkafõzõk alkalmasak kisüsti pálinkafõzésre és használhatjuk külömbözõ gyógynövények hatóanyagainak kinyerésére. Növények Illóolajának lepárlására, valamint pálinka ÃzesÃtésére is. Ha aromatoronyba gyümölcsöket helyezünk, és a pálinkát átpároljuk a gyümölcsökön a párlat átveszi a gyümölcsök Ãzét, illatát és Ãgy zamatosabb pálinkát kapunk. Helyezzünk gyógynövényeket az aromatoronyba, vizet vagy pálinkát átpárolva rajta. Értékes illóolajokat tudunk kinyerni. A növények nem érintkeznek közvetlenül a forró üsttel, vagy folyadékkal, Ãgy nem károsodnak az értékes hatóanyagok, illóolajak. RózsavÃz készÃtése: Tegyen az aromatoronyba rózsaszirmokat és desztillálja vÃzzel. Az eredménye igazi illatos rózsavÃz lesz.
|