Pálinkafőző Webáruház. Pálinkafőzők eladók. Tel:309159950.   
  Főoldal Pálinkafőző Webáruház » Pálinkafőző Személyes beállítások  |  Kosár tartalma  |  Megrendelés   
 Termék kategóriák
Pálinkafőző keverős. (3)
Pálinkafőző Prémium pálinkafőzők (6)
Pálinkafőzők Standard (5)
Dupla falú Pálinkafőzők (5)
Aromatornyos pálinkafőző (3)
Kellékek (18)
Lekvárfőző üst (1)
Aszaló (3)
 Bevásárlókosár
0 cikk
 Információk
Szállítás és garancia
Az adatkezelésről
A használat szabályai
Vevőszolgálat: Püspökladány 4150 Széchenyi u. 19 Tel:+36 30 9159950
Oborzil Tamás palinkafozoaruhaz@gmail.com
.
Fórom - Blog
 Vélemények a termékről
Pálinkafőző 35 literes, keverővel
Príma termék,életem első pálinka főzése ezzel a készülékkel ..
5 az 5 csillagból!
 Keressen pénzt
Partnerprogram Belépés
Partnerprogram Információ
Affiliate Program kapcsolat
 Pénznemek
Pálinkafőzők - pálinkafőzés - fórum
  Egylépcsős vagy kétlépcsős módszerrel lehet a legfinomabb pálink 2015/09/24  
A pálinkát kedvelők két tábora között folyamatos viták zajlanak arról, hogy melyik technikával lehet finomabb, tisztább gyümölcspárlatot előállítani. Bár nagy valószínűséggel Magyarországon a kétlépcsős, kisüsti módszerre esküsznek többen, az egylépcsős főzési technika híveinek létszáma lassan nő. Valójában mi a különbség a két pálinka előállítási módszer között? Bizton állíthatjuk: nem sok. Mindkét esetben meghatározó a cefre minősége, mert annak minősége, alkoholfoka, összetevői alapozzák meg a pálinka aromáit. ( erről majd később írunk) Az egylépcsős módszer esetén a nagyon tudni kell uralkodnia magán a gazdának, hiszen ekkor csak a párlat úgynevezett „ közepét” használjuk, s elég nagy mennyiséget kell „ elengednünk” az elő és utópárlatból. A módszer nagy figyelmet és fegyelmet igényel, de a gyümölcspálinkára jellemző ízek és aromák így is kinyerhetők, s a réztől kapott pikáns íz is felfedezhető az italban. Ezzel a módszerrel időt és energiát takaríthatunk meg. ( Talán ez lehet az oka a módszer terjedésének. ) A magyar hagyományok szerinti kisüsti pálinka főzésénél az alszesznek ( vodka ) nevezett első párlat második főzése ( finomítása ) során a mérgező előpárlatot leválasztjuk, majd a kellemetlen ízű utópárlatot is. A módszer támogatói esküsznek rá, hogy ízletesebb az így főzött pálinka, mint az egylépcsős. Mi itt nem foglalunk ebben a vitában állást, az viszont tény, hogy a hungarikummá nyilvánított kisüsti gyümölcspálinkák mind kétlépcsős módszerrel készülnek. Az mindkét módszernél nagyon fontos, hogy tiszta vörösrézzel érintkeznie kell a párlatnak a főzés folyamán, hogy pálinkánk ne nélkülözze sajátos, különleges aromáját, mely méltán tette világhírűvé. Nincs is finomabb aperitif egy édes, érett gyümölcsből készített, nem túl erős, illatos, aromás pálinkánál, mely után a pohár még másnap is aszalt gyümölcs illatot áraszt!
Komment vagy válasz.
Válasz a témára: (Nem kötelező)
Név:
Email: (Nem kötelező: Email cím)
Komment:


html formátum engedélyezett.
Példa: <p>Hello</p>
 
Vissza
 Bevásárlókosár
0 cikk
 Vélemények a termékről
Pálinkafőző 35 literes, keverővel
Príma termék,életem első pálinka főzése ezzel a készülékkel ..
5 az 5 csillagból!
 Mobil Pálinkafőző Webáruház
 Video


Copyright © 2018 Pálinkafőző Webáruház. Pálinkafőzők eladók. Tel:309159950.
Pálinkafőző forgalmazás. Pálinkafőző kis és nagykereskedés.

Pálinkafőző vásárlás online!


Pálinkafőző

Agroapro