|
Átfolyós rendszerű vízhűtő! Minimális víz fogyasztás. Az al-ambiq lepárlók tradicionális módon készülnek, vörösréz lemezből. Magas alkoholtartalmú, de ízanyagokban is gazdag pálinka főzésére alkalmasak. Jól bevált hagyma formájúak, mely formát már évszázadok óta alkalmazzák. Fontos, hogy pálinkafőző rézből készüljön. A réz katalizátorként segíti az aromaanyagok párolgását, egyes káros összetevőket megköt, ezzel tisztítja a pálinkát. Más alapanyagok használata csábító az alacsonyabb ár miatt, de ha megalkuszunk a pálinkafőző anyagát illetően, akkor sosem fogunk igazán tiszta, finom minőségi pálinkát főzni.
A forma -
A gömb alakú üstnek fontos szerepe van a tiszta pálinka főzésében. A pálinkafőzéskor csak az üst falát tudjuk melegíteni, így az üstfal mentén a melegedő cefre felfelé áramlik. A gömb formájú üstfal a felszálló meleg cefrét az üst közepe felé irányítja, így biztosítja a cefre folyamatos mozgását, a melegebb és a kevésbé meleg cefre folyamatos körforgását. A folyamatos mozgás a leégés ellen is véd.
Hagymakupola -
A hagyma alakú kupolába a gőz egy szűk nyíláson át érkezik, majd a kupolában egy tágabb térbe kerül. A kitáguló gőz hőmérséklete lecsökken, és a magasabb forráspontú összetevők egy része itt még kicsapódik. A gömb alakú kupola felülete sokkal nagyobb, mint a kúp alakúaké, ezért nagyobb felületen hűl, és ettől a tisztító hatás még erősebb. Rendelhető beépített nagy pontosságú hőfokmérővel is. A pontos hőfok ellenőrzés megkönnyíti az elő- és utópárlat leválasztását.. Leégést gátló réz szűrővel és a megfelelő gázégő használatával a cefre esetleges leégése kizárható.
Ingyenes kiszállítás. További információ: Tel: 00 36 30 9 159 950
Elérhető opciók: |
Hőfokmérővel: |
|
Leégést gátló szűrő: |
|
|